Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

10 VINKKIÄ AJAMISEEN KALIFORNIASSA

by

Los Angelesissa ajaminen on oikeastaan pakollista, jos haluaa nähdä muuta kuin lähellä olevat korttelit. Välimatkat ovat pitkiä ja liian usein turistit pelkäävät ajamista, koska autoja on enemmän kuin Suomessa. Itse kehotan hyppäämään rohkeasti auton rattiin, sillä autoilu täällä on yllättävän helppoa.

1. Jos mahdollista hanki paikallinen liittymä ja waze-app, joka auttaa sinua löytämään ruuhkattomat reitit määränpäähäsi. Navigaattori on myös loistava, mutta ikävä kyllä se antaa lyhimmän-nopeimman reitin ilman ruuhkaa, joka usein on myös se ruuhkaisin.

2. Yritä välttää ajamista 7-9 ja 15.30-19 välillä jos mahdollista, nämä ovat pahimmat ruuhka-ajat suurilla moottoriteillä.

3. Oikealle saa kääntyä punaisen valon palaessa, jos sitä ei erikseen kielletä kyltillä. Muista kuitenkin ensin pysähtyä ja väistää muuta liikennettä.

4. Stop-merkkejä on JOKA paikassa. Alkuun se voi tuntua ärsyttävältä, mutta yllättävän nopeasti siihen tottuu ja se alkaa tuntua toimivalta. Suomessa väistetään oikealta tulevaa, mutta täällä kaikkien autojen tulee pysähtyä ja se, joka ensimmäisenä saapui risteykseen saa myös jatkaa matkaa ensimmäisenä

5. Parkkeeraus tuottaa välillä päänvaivaa, sillä tien reuna on merkitty eri värein. Punainen-pysäköinti kielletty, keltainen-nopea tavarantoimitus, vihreä-lyhyt pysäköinti 5-30 min, sininen-invalidipysäköinti.

6. Erityistä huomiota vaatiivat myös tienvarressa olevat kyltit, jotka kertovat koska saat parkkeerata kyseiseen kohtaan. Esimerkki täällä. Kiinnitä huomiota myös koska lakaisukone ajaa siltä puolelta tietä, sillä vääränä ajankohtana parkkeerattu auto saa heti sakon.

7. Moottoriteillä on usein 4-7 kaistaa suunta ja vasemmassa reunassa kulkeva carpool lane on tarkoitettu heille, joiden autossa kaksi tai useampi henkilö.

8. Teillä on jos jonkinlaista ajajaa ja vaikka itse olisi kuinka loistava kuski, kannattaa silmät pitää auki sillä onnettomuuksia sattuu joka päivä.

9. Poliisit ovat kovia sakottomaan ja esimerkiksi roskaamisesta moottoritiellä voi saada suuren sakkolapun. Tietyöalueilla ylinopeussakot ovat myös tuplana.

10. Rohkeutta ajamiseen ja tietä kyllä annetaan!

No tags 0

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *