Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

The must do list

by

-Onko teillä jo lastenlääkäri valittu? Apua, en ole edes ajatellut koko asiaa.

Kysymys jonka olen jo kuullut useammalta ihmiseltä ja muistuttaa minua miten eri tavalla täällä toimitaan Suomeen verrattuna. Lääkäriasemille varataan ilmainen konsultointiaika jossa käydään läpi erilaisia kysymyksiä lääkärin kanssa, jolloin päästään parempaan ymmärrykseen onko lääkäri sitä jota halutaan.

 • Do you have separate sick and well waiting rooms?
 • Do you respond to questions by e-mail? Do you accept calls for routine and non-emergency questions? If I leave a message, how long does it usually take you to return the call?
 • Will your initial meeting with my baby be at the hospital or the first checkup? What is your schedule for well baby checkups?
 • Will you discuss my child’s general growth and issues like discipline and social development?
 • What are your views on… Bottle feeding? Circumcision? Parenting techniques? Getting babies to sleep? Alternative medicine? Antibiotics? Immunizations? Childhood obesity?
 • What hospitals do you work with?
 • Do you take my insurance? Is there an extra charge for…Advice calls during the day? Advice calls after hours? Medication refills? Filling out forms? Will any other fees apply?

Suurin kysymys meille on lasten rokotusaikataulu, sillä haluamme rokottaa vauvan Suomen aikataulun mukaan. Tähän ei moni paikka suostu vaan rokotukset vaaditaan tämän maan aikataulun mukaan. Viimeisten kuukausien aikana olen tutkinut ja lukenut niin paljon asioista ja on ollut mielenkiintoista verrata Suomen rokoteohjelmaa Jenkkeihin. Nämä ovat todella henkilökohtaisia asioita ja monelle todella herkkä asia, mutta itse luotan enemmän Suomen ohjelmaan kuin Jenkkien vastaavaan ja tämän syyn takia olemme kummatkin mieheni kanssa vahvasti suomalaisen osaamisen puolella. (Moni tutuistani täällä myös haluaa hajauttaa rokotteita pidemmälle aikavälille ja oikean lääkärin löytäminen on tärkeää.)

Täällä vastasyntyneelle annetaan myös antibiootti tipat silmiin syntyessä sekä hepatiitti b-rokote ja olemme päättäneet ettei näitä sairaalassa oteta. (Hepatiitti b-rokotteen ehtii antamaan myöhemmällä iällä eikä vastasyntyneenä.) Meille on tärkeää ottaa rokotteet, mutta emme halua ottaa niitä yhtä aikaisin kuin ne täällä aloitetaan, vaan samalla tavalla kuin suomalaisille vauvoille. On ollut myös outoa koska Suomessa en olisi ikinä edes ajatellut asiaa enemmän, mutta täällä täytyy tutkia ja ottaa selvää asioista aivan eri tavalla. Huomenna minulla on ensimmäinen tapaaminen lastenlääkärin kanssa ja mielenkiinnolla odotan millainen paikka tämä on. Wish me luck!

Source: The Bump

No tags 3
4 Responses
 • Sini
  September 26, 2018

  Mielenkiintoinen postaus. Miken vanhemmat olis halunnut että tuun sinne synnyttämään koska Jaydenin kansalaisuuden saamisen kanssa on ollut haasteita niin ajattelivat jos tulisin sinne niin se olis helpompaa. Mä itse en kuitenkaan innostunut tästä yhtään, koska luotan just kaikessa vaan enemmän Suomeen. Siellähän ei saa edes perätilasta lähtee synnyttämään kun taas täällä jos lantio antaa myöden se on mahdollista, muutenkin siellä päädytään sektioon niin paljon herkemmin ja sekin on mulle ihan nou nou. Toki vauvan voinnin mukaan mennään ja jos se sen vaatii niin sittenhän sille ei voi mitään.

  Ootteko muuten ajatelleet ympärileikata, siellähän kun varmaan joka toinen jossei enemmänkin sen tekee ja se on ns rutiini juttu vaan?

  • Marika
   October 11, 2018

   Joo tuntuu että tietyt jutut tehdään täällä herkemmin kuin Suomessa, mutta itse olen kyllä ollut todella tyytyväinen lääkäriin ja sairaalaan. Heh jos ei lasketa tiettyjä juttuja kuten esim en halunnut ottaa hinkuyskä rokotetta raskaana ollessa ja siitä tuli hirveä keskustelua lääkärin kanssa miksi haluan tehdä toisin. Mutta itse yritän ajatella että maassa maan tavalla ja tutkia asioita hieman enemmän.
   Me päädyimme ympärileikkaukseen, heh haluamme että poika näyttää samalta kuin isä tässä asiassa. En tiedä ketään täällä jolle ei olisi sitä tehty.

 • Tuula
  September 30, 2018

  Minulla on kuusi lasta. Ensimmäinen sai kaikki rokotteet ja ylimääräisiäkin (tutkimusrokotteita). Myöhemmiltä olen jättänyt rota-rokotteen pois, sillä se aiheutti kovasti itkuisuutta ja mahavaivoja, ja teho on lyhytaikainen. Pneumokokkirokotteestakin tuli niin paljon oireita, että haitta ei vastaa hyötyä!

  Ostettu vesirokkorokote osoittautui tehottomaksi, kolmesta rokotetuista kaksi sai hyvin rajun vesirokon. (Ensimmäiset ehtivät sairastaa sen jo aiemmin, kamala tauti!)

  Nuhaisena annetuista rokotteista on tullut kovastikin oireita, joten nyt annan rokottaa vain täysin terveenä. Suosittelisin, että katsoisitteko enemmän lapsen vointia kuin rokotusaikataulua.

  • Marika
   October 11, 2018

   Kiva kun jätit kommenttia omista kokemuksista. Meillä on tosiaan ollut tuo terveenä rokottaminen aivan ykkösenä listalla, sitten tulee se ettemme halua 2 kk ikäiselle vauvalle antaa kerralla kaikkia rokotteita jotka Suomessa aloitetaan vasta 3 kk iässä. Onneksi tosiaan täältä löytyy lääkäreitä jotka ovat valmiina joustamaan tässä aikataulussa.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *