Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

3 MATKAHAAVETTA

by

Kun olen saanut kuukauden verran ajella töihin lentämisen sijaan, olen alkanut taas haaveilla matkustamisesta aivan eri tavalla kun en ole ollut menossa koko ajan. Seuraavat kohteet kiinnostavat minua tänä vuonna:

Provence, Ranska

En ole ikinä käynyt tällä alueella Ranskassa ja erityisesti upeat laventeli-pellot kesällä näyttävät uskomattomilta kuvissa. Mietin olisiko helpointa lentää Nizzaan ja vuokrata sieltä auto jolla päästä tutkimaan alueen vanhoja pieniä kyliä. Toinen vaihtoehto oli lento Pariisiin ja sieltä nopealla junalla kolmessa tunnissa Provenceen. Aluksi haaveilin Toscanan alueesta Italiassa, mutta olen käynyt siellä suunnalla ja tämä olisi aivan uusi kohde. Katsomme miehen kanssa yhdessä myös paljon erilaisia ruokaohjelmia ja erityisesti ranskalainen keittiö on omaan mieleeni. Olen myös lukenut upeista antiikkimarkkinoista joita täältä löytyy.

Tokio, Japani

Mies haluaisin takaisin Tokioon ja itsekin ihastuin tähän kaupunkiin todella paljon kun vierailimme siellä pari vuotta sitten. Kevät kirsikankukkien aikaa olisi varmasti myös upeaa aikaa kaupungissa. Myös erityisen hyvä ruoka jäi meidän kummankin mieleen tästä paikasta.

Ojai, Kalifornia

Pohjoiseen Los Angelesista Santa Barbaran suunnassa sijaitsee taiteellinen Ojai joka on täydellinen viikonloppukohde. Toivon että tänä vuonna meillä on aikaa tehdä pieniä muutaman päivän reissuja kun itse olen vihdoin enemmän kotona. Myös Palm Springs sekä Joshua Trees ovat edelleen listallani. 

 

4 Responses
 • Ulla
  March 2, 2018

  Ihanan kuuloisia matkahaaveita. Ja kylläpä tuo käsilaukku näyttääki hyvälle!!

 • novaspromocoes
  March 6, 2018

  Me käytiin Dubaissa ekan kerran vuonna 2005, on paikka kyllä muuttunut sen jälkeen. Minua itseäni suunnattomasti ärsyttää nuo kommentit orjatyövoimasta, mietinpähän vaan, että tuskin heillä olisi kotimaassaan yhtään paremmat oltavat Me tykätään arabimaista: ihanan siistiä (esim. Kauppakeskusten vessat niin siistejä vrt kotimaa), turvallista (ei tartte pelätä taskuvarkaita), myöskään änkyräkännissä olevia ihmisiä ei siellä nää. Maassa maan tavalla, se on meidän motto. Kun kunnioittaa paikallisia tapoja, niin hekin kunnioittavat sinua paremmin. Minua ei siellä ahdista pukeutua olkapäät ja polvet piilossa. Parin viikon päästä lähdemme Abu Dhabiin (sinne eka kerta), viime syksynä oltiin Muscatissa Omanissa. Lyhyt lento ja varma lämpö. Vinkki tuliaisiksi: taistelut, ne on siellä tuoreita ja törkeen hyviä :). Reittilennot on kököt, mutta Finskin lomalennot Dubaihin on päivälentoja. Ihanaa lomaa teille. Nauttikaa, siellä kaikki on suurinta, kauneinta ja kalleinta.

 • Lora
  March 10, 2018

  Provence on kyllä ihastuttava matkakohde. Me lensimme muutama vuosi takaperin Marseilleen ja vuokra-autolla huristelimme Aix-en-Provencen kautta Avignoniin, joka toimi tukikohtana reissumme ajan. Meillä oli Avignoissa aivan ihana pieni B&B paikka, jonka ihastuttava omistaja asui talon yläkerrassa. Nautimmekin joka aamu hänen kattaman aamiaisen yläkerran terassilla ja saimme hyviä vinkkejä ravintoloista ja paikoista joita nähdä. Autolla kiersimme päiväretkillä ihaniin pieniin kaupunkeihin ja kyliin. Meidän reissua inspiroi A Good Year elokuva ja kävimmekin elokuvan kuvauskohteissa 🙂

  Itseäni taas kiinnostaisi Italia ja juurikin tuo Toscanan alue, jossa ei ole tullut käytyä vielä. 🙂

 • erja
  November 7, 2018

  Ojai on ihana CA getaway samoin Santa Barbara. Voin näyttää sulle Ojaita ja sen ihania pikkuputiikkeja joku kerta. Siellä on myös erilaisia hiljentymispaikkoja kuten Meditation Mount (joka kyllä paloi 2017 joulukuussa pahoin, mutta toivottavati avataan uudelleen ja ehkä jo onkin auki, siellä vois siis osallistua joogaan ym., pidetään Fullmoon meditation jne.). Ojai Retreat on myös ihanan rauhallinen erilaisine pienine huoneistoineen. Keskustassa oleva Ojai Spa on luxus hoitola ja siellä voi ottaa erilaisia hoitoja; olin kerran esim jouluaattona siellä. Upper Ojai on valtavan laaja alue ja kaunis keskellä vuoria oleva tasanne. Siellä voi nähdä iltapäivän loppuhetkinä kuuluisan Pink Moment kun aurinko laskee ja värjää Topa-Topa Vuoren pinkiksi. Ruokapaikkoja Ojaissa on lukuisia, itse käyn yleensä Seafresh Ojaissa syömässä. Heiltä voi myös ostaa tuoretta kalaa esim nuotiolla paistettavaksi halsterin välissä. Sunnuntaisin on Ojain keskustassa viehättävä Farmers Market ja tori on pieni ja sieltä voi löytää paikallisia erikoisuuksia.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *