Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Amerikan kansalaiseksi?

by

Olen miettinyt asiaa jo pitkään, haluanko hakea Amerikan kansalaisuutta? Minulla on ollut green card alusta saakka ja se on ajanut hyvin asian. Kuitenkin kun aloin matkustamaan enemmän, huomasin miten helppoa pelkällä Amerikan passilla olisi maahan tulla, ikinä ei tarvitsisi ottaa sormenjälkiä ja homma hoituisi niin paljon nopeammin.

Reilu 700 dollarille jota kansalaisuushakemus maksaa löytyi aina myös parempaa käyttöä.  Hakemukseen piti myös täyttää kaikki ulkomaanmatkat viimeiseltä viideltä vuodelta ja pelkkä ajatus tuotti päänvaivaa. Vuosien kuluessa päätös kuitenkin syntyi että halusin vihdoin täyttää hakemuksen. Jos jonain päivänä meillä on lapsia, haluan että meillä kaikilla on sama kansalaisuus. Voin myös äänestää ja poliittisia tilanteita ei tarvitse juuri miettiä samalla tavalla kuin green cardin kanssa. Hakemuksen voi myös nykyään täyttää netissä mikä on niin paljon helpompaa ja saan myös pitää Suomen kansalaisuuden mikä oli tärkeä asia minulle. Ihan nopeaa toimintaa tämä ei kuitenkaan ole ja reilun vuoden käsittelyajat ovat normi. Olen kuitenkin tyytyväinen että sain vihdoin tehtyä hakemuksen ja askeleen lähempänä.

Pants: Lululemon, Jacket: J.crew, shoes: New Balance

Kuvat: Taru Hanna, edit by me.

No tags 0
10 Responses
 • Lina
  April 17, 2018

  hei mitkä malliset new balancet noi on? 🙂

  • Marika
   April 17, 2018

   Moikka, 247 on malli! Ihanat jalassa ja niin paljon pehmeämmät kuin Niket.

 • Tuomi
  April 18, 2018

  Paljon onnea kansalaisuushakemuksen kanssa 🙂

 • Sanna I Seven Seas
  April 20, 2018

  Jee, onnittelut kansalaisuushakemuksen tekemisestä ja tsemppiä! Hurjia noi vaatimukset, että pitää niin monen vuoden takaa listata kaikki matkat 😉

 • Nipsnaps
  April 22, 2018

  Onnea hakemuksen kanssa! 700 dollaria kuulostaa pikkurahalta, täällä Sveitsissä kun koko prosessi maksaa monia tuhansia + testit ja tietty kaikki muut kiemurat ennen kuin saa edes hakea… ens vuonna pitää liittyä varmaan johonkin järjestöön, että näyttää sit hakemisvaiheessa paremmalta.

  • Marika
   April 22, 2018

   Kiitos! Itsellä oli mielessä edelleen kaikki edelliset paperit joita jouduimme täyttämään green card-hakemukseen ja siitä kahden vuoden jälkeen uudestaan todisteiden kanssa. Tämä oli noin 2000 dollaria, eli koko hommalla on todellisuudessa kalliimpi hinta. (Tai halpa jos ei käytä lakimiestä) Nyt tämä viimeinen vaihe oli vihdoin netissä tehtävä joka helpotti asiaa varmasti tuhat kertaa enemmän kuin papereiden täyttäminen. Täällä on myös testi Amerikan historiasta sekä hallinnosta sekä “kielikoe” että näkevät että hakija oikeasti osaa englantia.
   Onko Sveitsissä jokin tietty aika jonka jälkeen saa hakea kansalaisuutta?

   • Sveitsinkiemurat
    April 24, 2018

    Sori ku änkeen. Sveitsissä on kantooni kohtasia eroja, mutta yleensä pitää olla 12v asunut maassa, joista 5 viimeisintä vuotta siinä kunnassa, jossa kansalaisuutta hakee. On olemassa myös helponnettu haku,jos on 5v ollut naimisissa sveitsin kansalaisen kanssa. Ja joissain kantooneissa lähetetään hakijasta kuva ja cv, jonka perusteella kansalaiset joko hylkää tai hyväksyy tämän hakijan kansalaiseksi…

 • Noname
  April 24, 2018

  Meistä tuli Amerikan kansalaisia pari vuotta sitten. On asuttu jo pitkään täällä, joten oli jo vähän kuin “pakko”. Toki olisi green cardillakin voinut jatkaa asumista, mutta nyt on vähän helpompaa matkustaminenkin kun on Amerikan passi. Onneksi on mahdollisuus olla kaksoiskansalainen. Suomen maahantulotarkastuksessa passintarkastaja sanoi miehelleni, että et sä tuolla tee mitään, kun hän erehdyksessä näytti Amerikan passia 😃.

  • Marika
   May 1, 2018

   Joo mulla sama kun green card menee muutaman vuoden sisään umpeen niin helpompi vain hakea kansalaisuus niin ei tarvitse sitä enää miettiä. 😀 Ja todella helpottaa matkustamista, Euroopan puolella Suomen passia ja takaisin tänne Jenkkien passia. 😀 Oliko ne kysymykset sun mielestä helppo oppia haastatteluun?

 • Elina
  May 6, 2018

  Itsekin meinaan hakea taalla Australiassa kansalaisuutta heti kun siihen on mahdollisuus n. vuoden paasta. Taalla maahantulosaannokset on vaan kiristynyt viime vuosina kuten oletan siellakin olevan ja vaikka mulla on ollut juuri green cardin tyylinen lupa niin tuntuu helpottavalta jo pelkka ajatuskin siita etta joskus lahitulevaisuudessa voisi olla kansalainen. Onneksi meilla on tosiaan mahdollisuus pitaa edelleen Suomen kansalaisuus joka itselle on tosi tarkeaa. Makin katsoin etta 700 dollaria tuntuu aik akivan “halvalta”, taalla myos prosessi on ottanut tuhansia ja nyt mietinkin etta miten joskus sainkaan saastettya sen alkuperaisen rahan koko prosessiin!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *