Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

AMERIKKALAISET SNACK-LAPSET

by

Kärryttelen Warrenin kanssa kohti puistoa jossa on alkamassa vaunutreeni. Muut mammat parkkeeravat autonsa (vaikka asuvat ihan yhtä lähellä kuin mekin, mutta kuka hullu nyt kävelisi paikalle) ja kaikki kerääntyvät rattaiden kanssa ympyrään. Huomaan jokaisen tekevän saman asian, snack- pussit aukeavat ja kultakalat löytävät tiensä pieniin sormiin. Jokaisen rattaista löytyy pieni tarjotin johon herkut pääsevät ja mitä erikoisempia välipaloja löytyy rattaista. Yksi syö donitsia tyytyväisenä, toisella on jugurttinamuja, kolmannella kuuluisia kultakaloja joita löytyy aina joka paikasta lapsille.

Aivan jokaisella lapsella on jotain naposteltavaa, mietin onko tämä yleistä Suomessa? Tunti kun ei kestä kuin sen 60 minuuttia niin eikö sen ajan lapsi voisi istua vaikka lelu kädessä ja ilman sitä donitsia tai kultakalaa?

Tällä viikolla tuli taas mailia lasten istumisesta rattaissa treenin ajan ja näin siinä kehotetaan:

After 10 months: start to use a snack trap with something to eat. Be careful with your selection of snack as many may become choking hazards.

Itse haluaisin opettaa Warrenia ettei aina tarvi olla jotain naposteltavaa ja tuon tunnin voi istua rattaissa ilman, että tarvitse syödä mitään kun kotona on syöty aampala ennen tunnille lähtöä. Mutta miten tämän selittää toiselle jos jokainen toinen lapsi napostelee omissa rattaissaan?

No tags 8
4 Responses
 • Julia
  May 30, 2019

  En todellakaan antaisi donitsia vauvalla – kääk! Suomessahan ei saisi antaa sokeria ollenkaan alle 1-vuotiaille…Mutta kaikki alle 1 v eivät kyllä myöskään viihdy itsekseen lelun kanssa 60 minuuttia vaunuissa? Ei ainakaan oma vilkas poikani 😀 Joten siinä mielessä ymmärrän että tarvitaan lapselle jotain aikaa vievää tekemistä ja snacksithän ovat yksi idea. Suomessa suositaan pienille tosi terveellisiä välipaloja onneksi, esim. maissinaksut (ei suolaa/sokeria), hedelmäpalat, kasvispalat, ruisleivänpalat jne.

  • Marika
   May 31, 2019

   Huomasin etten tosiaan muistanut laittaa postaukseen, ettei tosiaan olla paikallaan vaan koko ajan ollaan menossa rattaiden kanssa. Ei tosiaan siis anneta vaan lasten istua paikallaan vaan kärrytellään ja pysähdytään max 5 minuutiksi jonnekin. Ja itse aijon myös tosiaan näitä terveellisempiä välipaloja antaa toiselle kun sen aika tulee.

 • Sara
  June 4, 2019

  Itse aloin antaa lapselle välipaloja rattailla liikuttaessa n. 1,5-vuotiaana kun yritin katkaista tuttipullokierteen ja ainaisen maidonhalun. Välipalat olivat terveellisiä (mandariinia, omenaa, pähkinää, riisikakkua), mutta puhumaan opittua ja ympäriltä opittujen vaikutteiden myötä lapsi pyytää yhä useammin suklaata, karkkia tai keksiä. Asumme Turkissa ja puhun lapselle vain suomea. Herkkusanasto tulee aina turkiksi ja tarhalla ja anopilla on iso vaikutus siihen. Mieheni on kanssani samoilla linjoilla ja häneltä herkku on esim. juotava hedelmäjogurtti. Inhoan tämän maan sipsi-suklaapatukka-jäätelökulttuuria, jossa ei lapsen iällä ole mitään väliä. Onneksi puurot, porkkanat, kurkkutikut ym. käyvät usein silti lapselleni (2,5 v.).
  Rattaisiin yritän nykyisin antaa lelun, mutta on kyllä välillä vaikea saada lapsi viihtymään pidemmillä matkoilla.

 • Tuulevi
  July 5, 2019

  Kyllä Suomessakin monesti joku maissinaksu rasia aukeaa, että vauva/lapsi viihtyisi. Maissinaksuja varmaan käytetään, koska ajatellaan, että eivät ole epäterveellisiä. Itse olen halunnut opettaa lapsille, että ei syötäisi ajankuluksi. Joten meillä ei maissinaksuja, eikä riisikakkuja ole ollut tarjolla. Toki lapset kasvaessaan osaavat myös alkaa vaatia herkkuja, kun kaikkea on joka puolella tarjolla.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *