Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

FIRST TRIMESTER

by

Ensimmäinen kolmannes:

Olen aina ollut todella aktiivinen ja yhtäkkiä väsymys ja saamattomuus vyöryi täysillä ylitseni. Tuntui etten jaksanut tehdä muuta kuin maata sohvalla ja päivän suuri työ oli käydä ruokakaupassa. Muistan myös ensimmäisen hetken kun istuin koneella keittiön pöydän ääressä, kello oli viisi iltapäivällä ja minulle iski todella etova olo. Mietin että eihän ole edes aamu, miten aamupahoinvointi voi alkaa iltapäivästä? Niin se kuitenkin alkoi, noin kuudennen viikon tienoilla joka iltapäivä ja hiljalleen ympäri vuorokauden.

Moni ruoka etoi todella paljon ja alkuun appelsiinit ja salaatit kuulostivat todella hyviltä, sen jälkeen tuli kermainen kanapasta juustoraasteella, sitten ranskalaiset. Sitten liha alkoi ällöttää ja alkuun syömäni kana ei mennyt enää alas ollenkaan. Sitten sama tapahtui punaiselle lihalle ja possulle. Joinakin päivinä istuin pöydässä ja vain pakotin itseni syömään jotain, sillä olo oli niin huono. Myös tuoksut tekivät pahaa, välillä mies leikkasi sitruunaan puoliksi minulle kun oli kokkaamassa jota sain nuuskutella samaan aikaan. Onneksi en kuitenkaan oksentanut kertaakaan, mutta etova olo jatkui noin viikolle 12 saakka. Sitten se oikeastaan hävisi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Tuntui myös oudolta miksei enää ollutkaan huono olo, kun se oli rinnastanut normaaliksi oireeksi raskauteen. Sain myös energiani takaisin 12 viikon jälkeen. Päiväunet olivat edelleen paras ystäväni mutta tuntui että sain myös tehtyä asioita vanhaan malliin.

Minun oli myös valittava lääkäri sekä sairaala jossa haluan synnyttää, täällä ei ole neuvolaa kuten Suomessa vaan yhtä ja samaa lääkäriä nähdään koko raskauden ajan. Itse tein paljon taustatyötä ja kysyin monilta eri ystäviltäni lääkäreistä joihin he ovat olleet tyytyväisiä. Lopulta päädyin lääkäriin joka sijaitsee hieman kauempana meiltä, noin 20 minuuttia autolla, mutta jolla oli todella hyvät arvostelut. Pidin hänestä myös heti ensinäkemällä, rento ja naurava nainen joka kertoo asiat juuri niinkuin ne ovat. Minusta on myös todella mukavaa että näen tätä samaa ihmistä koko raskauteni ajan. Itselläni ei ole minkäänlaista kokemusta Suomen systeemistä, mutta olen ollut enemmän kuin tyytyväinen saamaani palveluun täällä.

Täällä myös muutama ystävistäni on myös valinnut Birthing Centerin sairaalan sijaan. Tämä on ollut toimiva vaihtoehto heille jotka haluavat luonnollisen synnytyksen ilman kliinistä ympäristöä, vahvoja lääkkeitä ja midwives’ien avustamana.(doula). Näistä yleensä myös päästään kotiin saman päivän aikana ja se on huomattavasti halvempi vaihtoehto kuin sairaala. Itselle oli taas selvää alusta saakka että valitsen sairaalan ja se tuntui paremmalta vaihtoehdolta omaan raskauteeni.

Kuva: Mira Hautajoki

1 Response
  • Marika
    July 9, 2018

    Valtaisat onnittelut tulevasta perheenlisäyksestä! 💕 Aivan ihania uutisia teillä! Taidat mennä lähes samassa vaiheessa kuin itsekin, meillä odotetaan esikoista syntyväksi marraskuun alussa ❤️ Itsenikin yllätti tuo ensimmäisen kolmanneksen kokonaisvaltainen pahoinvointi. Termi aamupahoinvointi tuntui lähinnä huonolta vitsiltä kun etova olo jatkui aamusta iltaan ja usein illalla tuli vielä ulos se vähä mitä olin saanut syötyä. Pahimpina aamuina join mehua ja söin riisikakkua sängyssä ennen kuin uskalsin edes nousta ylös. Onneksi minullakin tämä meni ohi viikon 12 tienoilla ja nyt on saanut nauttia keskiraskauden hyvästä olosta ja energisyydestä. 🙂 Onnea ja hyvää vointia loppukesään!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *