Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

LOS ANGELES-Majoittuminen ja kaupunginosat

by

Los Angeles ei ole helpoin kohde turistille, kaupunki ei ole mitään mihin olet tottunut Euroopan lomilla. Täällä ei ole yhtä keskustaa tai nähtävyyksiä tietyllä alueella. Los Angeles Countyn alueella on kymmenen miljoonaa ihmistä, lisäksi kaikki ne jotka ovat maassa luvatta ja ilman merkintää kirjoissa. Täällä et varmasti pääse helpolla liikenteen ja alueiden kanssa, mutta jos kaipaat seikkailua ja uskomattomia paikkoja niin Los Angeles on täydellinen sinulle.

Koska matkustaa: Kuumimmat kuukaudet; heinä-syyskuu. Talvella noin 15-20 astetta. Epävakaisinta ja pilvisintä tammi-maaliskuussa. Touko-kesäkuussa varaudu harmaaseen ja pilviseen säärintamaan, joka selkiintyy yleensä iltapäivän kuluessa.

Kuinka pitkäksi aikaa: Kahdessa viikossa voit saada pintaraapaisun alueesta. Täällä et varmasti kyllästy lomalla, sillä tekemistä riittää aivan uskomattoman paljon. Itse en vielä kahden vuoden jälkeen tunne kuin pienen osan kaupungista ja mies joka on ikänsä asunut täällä, löytää joka kerta uusia reittejä tai alueita joista ei ennen tiennyt.

Mitä tarvitset: AUTON ja navigaattorin. Jos haluat nähdä mitään täällä ollessasi tarvitset auton. Trust me. Los Angeles on autojen kaupunki, täällä et voi kävellä nähtävyydeltä toiselta. Jos haluat rentoutua lomallasi vuokraa auto, täällä ei ole juuri julkista liikennette paikasta toiseen kuten Euroopassa (Tai siihen täytyy käyttää useampi tunti) . Julkinen liikenne ei ole täällä sama asia kuin Euroopan kaupungeissa ja ikävä kyllä tietyillä alueilla esimerkiksi metroon meno, ei ole turvallista. (Tässä tietenkin on eroja ja esimerkiksi Santa Monica joka on turistejen suosiossa on asia erikseen.) Mutta jos lennät tänne saakka, haluat varmasti saada kaupungista enenmmän irti kuin seuraavan kadun kodittomat. VUOKRAA AUTO JA NAVI.

Missä yöpyä: Kannattaa hieman harkita etukäteen, mitä haluat tehdä ja nähdä täällä ollessasi. Tee taustatutkimusta. Jos matkustat tänne ensimmäistä kertaa suosittelen Santa Monicaa, helppo kaupunki rannassa josta löytyy shoppailukatu ja pystyt kävellä ympäriinsä. Pitkä hiekkaranta laiturin kera ja pääset aistimaan sitä Kalifornia fiilistä.

Toinen alue keskellä baareja ja sykettä on West Hollywood. Muista täältä et voi kävellä rannalle 😉 Mutta voit helposti yhdistää rantaa ja kaupunkia ja autolla matka esimerkiksi Santa Monicaan, on noin puoli tuntia ruuhkasta riippuen. Beverly Hills on myös loistavaa ja turvallista aluetta, mutta hotellit ovat kalliimpia.

Los Angeles Downtown ei ole keskusta johon olet tottunut Euroopan kohteissa. Täällä ei ole samanlaista keskustaa johin kaikki olisi keskittynyt, Downtown on korkeita toimistorakennuksia, paljon kodittomia ja illan tullen turvaton paikka. Sieltä ei siis löydy shoppailukatuja, kuten muualla Euroopassa. (Fashion district kyllä löytyy jossa tehdään vaatteita sekä showroomeja merkeille.) Toinen alue josta en itse ottaisi hotellia on Hollywood, suuntaa mielummin West Hollywoodiin tai Santa Monicaan. Varmasti löytyy niitäkin jotka täällä tykkäävät viettää sen kaksi viikkoa lomastaan, mutta usko, löytyy paljon mukavampian paikkoja lomailla. Kiva alue rannassa on myös Manhattan Beach sekä Redondon alue.

Jätä myös kaupungit etelämpänä kuten Compton suoraan laskuista pois. Tämä paikka ei turhan takia mainita kaikissa rap-lauluissa.

Jos haluat yhdistää lomaasi esimerkiksi Disneylandin reissua ja San Diegoa suosittelen ottamaan hotellin etelämpää OC:n puolelta. Täältä käsin voit tehdä esimerkiksi päiväreissun Hollywoodiin ja Santa Monicaan, mutta yövyt itse keskellä paikallisia. Näillä alueilla ei turisteja juuri löydy ja pääset elämään tavallista arkea ilman kamalia ruuhkia ja turisteja.  Seal Beach, Huntington Beach sekä Newport Beach ovat oivallisia paikkoja rannna tuntumassa. Nämä paikat ovay myös paljon siistimpiä kuin esimerkiksi Hollywood. 😀

Varaudu ruuhkiin joka puolella kaupunkia. Yritä ajoittaa liikkuminen 10-15 välille, sekä illalla seitsemän jälkeen. Varsinkin suurimmat moottoritiet, 405, 110, 710, 101 ja 5 menevät aivan tukkoon ruuhka-aikoina. (Hollywoodin alue on aina ruuhkainen.)

Toivottavasti tämä auttoi kaikkia jotka suunnittelette matkaa tänne. Sähköpostiini tipahtee aina tasaisen välein kyselyitä mihin majoittuja, niin tämä on varmasti kaikille teille hyödyllinen. 🙂 Ja kannattaa muistaa että nämä ovat omia suosituksia ja varmasti muilla Losin asukeilla on omat suosikkinsa.

No tags 3
2 Responses
 • Raija
  March 25, 2018

  Kiitos, hyviä vinkkejä ja vielä tuoreita! Kesäkuun alussa ollaan tulossa ja varasin aiemmin Redondo B Portofino Hotel & Marina. Nyt olen ruvennut hätäilemällä, että onkohan liian kaukana kaikesta ts Santa Monica alueesta. Onko SM alueelle esim motelleista suositusta.

  • Marika
   March 27, 2018

   Ehdottomasti olkaa tuolla Portofinossa, mielestäni paljon kivempi kuin Santa Monican alue ja enemmän juuri sitä oikeaa Kaliforniaa kuin turistien täyttämä Santa Monica.Olen kuvannut häät juuri tuossa hotellissa niin tuttu paikka 🙂 Rantaa myöten pääsette Hermosa Beachille ja siitä vielä Manhattan Beachille ja tämä alue on kyllä ihanin missä olisin itse yötä. Eli loistovalinta eli vaihda sitä, Santa Monicaan voitten sitten muuten reissua ja sinne ajelee reilu puoli tuntia.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *