Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VAUVAN KANSSA LENTOKONEESSA

by

Takana on nyt lennot Eurooppaan sekä lyhyempi reissu Phoenixiin vauvan kanssa ja ajattelin kertoa omat fiilikseni ja tärppini vauvan kanssa lentämisestä sekä lentokentällä olosta.

Kaikki lähtee valmistautumisesta. Tiedä mitä on missäkin laukussa, lentokoneen sisälle kannattaa pakata vaippalaukku sekä vauvalle oma reppu, jos kaikki tavarat eivät mahdu vaippalaukkuun. Vaippoja, puhdistuspyyhkeitä, vaihtovaatteita (varapaita myös itselle), itse puin Warrenille yökkärin sillä siinä toisella on mahdollisiman mukava matkustaa pitkällä lennolla. Ohut pipo oli myös loistava kun istuimme lähellä hätäuloskäyntiä jossa vetää enemmän sekä auttoi silloin kun valot tulivat päälle. Pakkaa myös mukaan vauvalle panadolia, nose frida varmuudeksi, leluja ja ruokaa. (Vauvan ruokaa saa viedä turvatarkastuksesta vaikka se olisi nestettä.)

Turvatarkastuksessa useilla kentillä on oma jononsa lapsiperheille ja se helpottaa suuresti kaikessa siinä hässäkässä. Huomasin myös yksin lentäessä miten suuresti monet tarjosivat apuaan ja se kannattaa aina ottaa vastaan. Itse matkustimme joka kerta yoyo-matkarattailla jotka menevät kasaan ja mahtuvat koneen sisälle sekä vauvan kantorepun kanssa. Turvatarkastuksessa oli myös helpoin laittaa vauva kantoreppuun varsinkin kun matkustin yksin. Portilla kannattaa myös aina olla ajoissa sillä useimmat lentoyhtiöt päästävät lapsiperheet ensimmäisenä koneeseen. Tämä auttaa suuresti että pääsee asettumaan rauhassa paikoilleen ja laittamaan tavarat hattuhyllylle jne.

Mennessä Suomeen meillä oli Warrenille koppapaikka sekä ylimääräinen paikka johon laitoimme turvaistuimen, mutta lopulta pidimme itse eniten siitä että pidimme häntä sylissä. Aivan paras keksintö jonka nappasin jostain toisesta blogista oli ottaa tyhjä imetystyynyny mukaan ja täyttää se takeilla/huiveille ja kaikella ylimääräisellä koneessa ja näin toinen nukkui tyytyväisenä tämän päällä sylissä. Meillä lento lähti seitsemältä illalla ja toisen nukkumaanmenoaika on kahdeksalta ja hän nukkui 9 tuntia koneessa ja heräsi ainoastaan kerran syömään. Suosittelen siis ehdottomasti iltalentoa pitkillä matkoilla, sillä se helpottaa todella paljon. Takaisin matkustaessa kone lähti kolmelta iltapäivällä, jolloin Warren otti päiväunet koneessa ja oli hereillä noin kolmisen tuntia ja nukkui taas loppumatkan. Takaisin lentäessä meillä oli keskipaikat, jotka olivat huomattavasti haastavammat sillä siitä ei päässyt liikkumaan samalla tavalla. Huolehdin myös että tutti pysyi suussa nousun ja laskun aikana mikä helpotti paineen tasaamiseen korvissa.

Huomasin itse myös eron lentäessä amerikkalaisia täynnä olevassa koneessa, jolloin todella moni jäi juttelemaan vauvasta ja halusi jotenkin kommentoida iloisesti pientä matkustajaa kun taas Euroopassa lähinnä vain vilkaistiin nopeasti että vitsi vauva istuu lähellä.

Miten muilla on mennyt pidemmät lennot vauvan kanssa? Itse en voi kyllä muuta kuin suositella, sillä varsinkin pienemmän vauvan kanssa nämä pitkät lennot ovat vielä helppoja kun toinen ei osaa vielä kävellä.

kuvat: Hanna Väyrynen

No tags 9
1 Response
  • Jensku
    August 13, 2019

    Olen matkustellut 10 vuoden ajan, ensin yhden ja nyt kahden lapsen kanssa, lentaen. Haasteensa joka iassa 😉
    Toddler ikaan ehdittaessa olen aina varautunut reissuun ‘jotakin uutta’ -menetelmalla, yleensa ostamalla ns pienen askartelumatka-paketin (Amazonista loytyy kivoja Travel Packs eri ikaisille, sis. varitystehtativa, satuja, tarratehtavia jne. Erityisesti tykkaan, etta jopa 9-11 vuotiaille on omansa, haastavammat kirjat)
    Jo uutta tutkiessa menee helposti se eka tunti, sitten niita tehtavia/varityksia jne tehtaessa helposti toinen jos kolmaskin tunti. Yleensa noissa paketeissa on myos peleja, joita on kiva sitten pelata koneessa. Tottakai nykyaan Ipadit helpottaa jo toddler ikaistakin, mutta itsella on sama ruutuaika-valvonta myos koneessa (kokoaikaa ei ruutua tuijoteta). Meilla on myos nykyaan sopimus, etta lapset saavat valita uudet kirjat kentalta, tasta on tullut kiva ohjelmanumero ennen lentoa 🙂 Snack box on myos tarkkaan valmisteltu ennen lentoa.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *