Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VIITTÄ VAILLE VALMIS…

by

Viime keväänä kirjoitin postauksen miten aloitin prosessin Amerikan kansalaisuuden hakemiseen. Tiesin että haku kestäisi pitkään, mutta en ajatellut että siinä voisi todellisuudessa mennä yli vuosi. Hallinnon sulku hidastutti asiaa myös kahdella kuukaudella.

Tänä aamuna minulla oli vihdoin haastattelu, viimeisen viikon olen tankannut niin historiaa kuin hallintoon liittyviä kysymyksiä. 100 kysymystä joista 6/10: nestä pitää saada oikein. Eiväthän kysymykset ole hankalia, mutta univaje ja pieni vauva joka pitää kiireisenä ei varmasti helpottanut asiaa.

Itse olin paikalla puolisen tuntia ennen haastattelua ja odotushuone oli täynnä eri Aasian kansallisuuksia sekä ihmisiä Väli-Amerikasta. Itse olin stressannut niinkin hassusta asiasta kuin mitä laittaa päälle ja huomasin että aivan turhaan olin tätä asiaa miettinyt. Monella oli myös lakimies paikalla ja ihmiset olivat todella hermostuneita. Oma haastattelijani oli todella rento noin viisikymppinen mies ja ensiksi hän halusi minun vastata näihin historiaan ja hallintoon liittyviin kysymyksiin. Mm. mistä Benjamin Franklin on tunnettu, siviilisodasta sekä kuka on Kalifornian kuvernööri. Sen jälkeen oli lukutesti, kirjoitustesti ja kävimme yhdessä läpi hakemustani. Heh ihmetystä hieman aiheutti miten olin lentänyt esimerkiksi Japaniin vain kahdeksi päiväksi tai Suomeen nopealle viiden päivän reissulle. Onneksi lentoedut ja työ selittävät paljon näitä reissuja ja selitin miten omassa ammatissani kaikki matkustavat usein vain muutamaksi päiväksi pidemmälle.

Haastattelija myös vitsaili miten heillä on kuva, joka ei kuulema yhtään näytä minulta, että oliko minulla huono hiuspäivä kun kuva otettiin vuosi sitten. 😀 Kaikki oli ohi noin 15 minuutissa ja lopulta hän kertoi että mielellään suosittelee minulle kansalaisuutta ja seremonia jossa vala vannotaan on seuraavan parin kuukauden aikana.

Aika hullua, seremoniassa on kuulema monta sataa, jopa tuhat muuta ihmistä saamassa kansalaisuuden samaan aikaan. Pidän siis myös suomen kansalaisuuden ja Warrenilla on myös sama että on Suomen sekä Yhdysvaltojen kansalainen. Ja kyllähän kun vala on vannottu, niin pitää kavereiden kanssa järjestää pieni juhla asian kunniaksi. Aika jännältä asia tuntuu, en olisi ikinä nuorempana ajatellut että olisin myös Amerikan kansalainen.

No tags 13
3 Responses
 • siru
  March 6, 2019

  Mielenkiintoinen kirjoitus kansalaisuuden hakemisesta. Sinulla on mielenkiintoinen blogi.

 • Jade
  March 12, 2019

  Onnea Marika! Mukava lukea tuosta haastattelusta ja koko prosessista.

  • Marika
   March 17, 2019

   Kiitos Jade!!!

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *