Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

YKSIN MATKUSTAMISESTA

by

Muistan ensimmäisen kerran kun matkustin yksin ilman ystäviä tai vanhempia, olin 15-vuotias ja menossa kielikurssille Englantiin. Olin yötä perheessä ainoana suomalaisena ja muistan edelleen tunteen kun olin menossa ensimmäisenä iltana kotiin bussilla tutustumistilaisuudesta, enkä tiennyt missä pitäisi jäädä pois. Kysyin kuskilta ja hän ystävällisesti neuvoi minulle oikean pysäkin. Katu näytti kuitenkin aivan samalta kuin muutkin englantilaiset pikkukadut, enkä löytänyt taloa jossa asuin. Kävelin pimeässä katua edestakaisin kunnes lopulta osuin sattumalta oikean talon kohdalle.

Seuraavan kerran olin 17-vuotias ja menossa Roomaan pitkäksi viikonlopuksi. Kävelin katuja määrätietoisen näköisesti vaikka en ollutkaan aivan varma minne olin suuntaamassa. Iltaisin suuntasin mäkkärin kautta hotellille ennen pimeän tuloa, sillä en halunnut eksyä. Näihin aikoihin ei ollut vielä Iphoneja josta katsoa karttaa tiukan paikan tullen, vaan suunnistin miten parhaaksi osasin kartan ja oman pääni avulla.

Nykyään työni puolesta pääsen (joudun) mitä erilaisimpiin kaupunkeihin. Välillä työkavereiksi osuu ihania tyyppejä jotka haluavat lähteä tekemään jotain kivaa vapaa-ajalla. Välillä taas toiset ovat väsyneitä ja eivät halua poistua ollenkaan hotellista. Itse googlailen usein mitä kivaa kaupungissa voisi oikein tehdä ja yritän päästä näkemään edes jotain muuta kuin hotellin. 

Nykyään jopa pidän siitä että saan mennä omia menojani ja tehdä juuri sitä mitä itse haluan. Tietyt kaupungit täällä Jenkeissä eivät ole niitä turvallisempia ja yritän aina selvittää mihin kannattaa kävellä tai ottaa uber. Tärkeää on aina näyttää siltä että tietää mihin on menossa ettei herätä liikaa huomiota “turistimaisuudella”. Euroopassa reissatessa minulla on turvallisempi tunne, kun en erotu niin paljon joukosta kuin tietyissä kaupungeissa täällä suunnalla.

Kannattaako yksin reissata jos kaveria ei satu löytymään mukaan matkalle? Ehdottomasti! Helpoin on suunnata esimerkiksi Euroopan suurkaupunkeihin pariksi päiväksi, miettiä mitä haluaa tehdä ja mennä juuri niiden omien mieltymysten mukaan. Kesällä aurinko ei laske liian aikaisin, jolloin ulkona liikkuminen on helpompaa. Itse yritän palata hotellille yleensä ennen pimeän tuloa, sillä koen sen turvallisemmaksi. Yritän aina kertoa miehelleni minne olen suuntaamassa ja laitan välillä aina viestiä. Tärkeintä on kuitenkin pysyä valppaana ja yrittää huomioida mitä ympärillä tapahtuu. Yksin matkustamisessa on aivan eri fiiliksensä ja tärkeintä on uskaltautua ulos sieltä hotellihuoneesta tutkimaan mitä upeaa ympäriltä oikein löytyy.

 Mekko: J.Crew, Laukku: Gucci, Sandaalit: Tory BurchKuvat: Maija In my Ballerines

No tags 1
2 Responses

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *